Friday, September 5, 2014

m a l a s


apa nak jadi kau ni!

Wednesday, May 7, 2014

after a month


lama giler tak update blog
kalau update pon manje2 je
sibuk la sangat ha..
macam tak pernah kawen je gayanya kan?
walhal kawen kali ke-2
untung sebenarnya dapat merasa kawen 2 kali ni
buat kita jadi lagi matang
kita dah tau dah ada pengalaman
belajar dari kesilapan
kita dah boleh agak kalau kita bertindak macam ni kesannya jadi macam tu
kalau kita bertindak macam tu pulak kesannya akan jadi macam ni
makanya kita akan jadi lagi berhati hati
untung kan tu???
dah tau apa negatif dan positif sesuatu tindakan tu
jadi korang semua yang sekarang status divorcee tu
kalau ditakdirkan dugaan korang sangat berat dan besar lepas bercerai
jangan sesekali menyesal dengan apa yang dah jadi
semua dugaan tu yang akan buat kita jadi lagi matang
lagi kuat
semua dugaan tu yang buat kita ni berbeza dari orang lain
sebab bukan semua orang dapat merasa pengalaman tu
makanya jadilah manusia yang sangat positif..  yah?
dugaan aku?
jangan cakap... maha hebat!
cuma aku ni bukan jenis semua benda aku nak blog out kan
aku tak setegar itu aku rasa
kadang2 ada jugak meluah rasa di fb
tapi boleh dibilang dengan jari
nak kata aku ni memendam rasa idok le jugak
pemalas tu lagi tepat kot
lagipon pada pendapat aku bukan semua orang yang baca dan bagi komen tu ikhlas
ada yang sebenarnya bertepuk tangan bila baca status dan kisah duka kita sebenarnya
ada yang mendoakan tidak baik jugak sebenarnya
itu hakikat walaupon bukan majoriti
simpan je la rasa tu
berusaha dan berdoa tanpa henti lagi baik dari terus meroyan di fb atau blog
tapi terpulanglah pada masing2 punya cara
filter2 lah sket apa nak dikongsi tu pada pandangan aku

ok abes bab meluah rasa manje2
hehe

masuk tahun 2014 dah jadi malas2 nak update blog yang dah lama sendu ni
kadang2 rindu sangat zaman dulu2 masa tengah menggila blogging
tapi mati la nak gigih macam dulu
membacapon makin malas
penyakit apa ntah sejak2 umur makin bertambah ni
kadang2 aku kena sindir dengan husb
bila aku tanya kat dia "mana abang tau pasal news tu?"
"babah baca paper mmy, bukan tengok fb!"
ha ha ha... dont under estimate your husband :p

tapi awal tahun 2014 ni memang aku bz
bulan 1, merisik dan bertunang manje2
bulan 3, aku dengan husb pergi jakarta ikot office trip
awal bulan 4 kami nikah
hujung bulan 4 membawak ke awal bulan 5 bz dengan klibf dekat pwtc
11 hari pulak tu this year
aku dengan husb kan sama tempat keje
makanya haruslah dua2 involve dengan klibf
hectic sangat life untuk 11 hari tu kurasa
tapi siriyes adalah sangat best hubby wifey keje sama office ni.. kikiki
office aku memang ramai yang kawen sesama staff
tak sangka akupon bertemu jodoh rupanya sesama staff
sebelum ni aku dengan husb memang takde pon rapat
bercakap hal2 keje je
bertembung kat office pon tak pernah senyum atau tegur
bergurau senda jauh sekali la noks!
sekali dia la jodoh aku rupanya
ada jugak masa aku dah divorce tu budak2 office kenen2 aku dengan husb
giler marah aku ok!
haa amek sekarang memang dia jodoh aku
sampai ke hari ni dorang keje membahankan aku dengan husb
ha ha ha

ada orang pernah cakap/tanya
suami isteri keje 1 office tak bosan ke jumpa hari2???
jawapan aku... insyaallah tak!
zaman sekarang dek... kena suami depan mata
kau nampak solat dia jaga ke tak
kau nampak dia keje ke tak
kau nampak dia flirt around ke tak
dek.... laki zaman sekarang, tak flirt depan2 dorang flirt kat hp dek
jaga2...
ada wassap.. ada line.. ada wechat.. ada kakaotalk
canggih kan sekarang? semua hujung jari
nak curang hujung jari je dek, tak payah pergi jauh2
nampak macam kena control je kan bila keje 1 office ni?
kalau nak control... tak payah tunggu keje 1 office, kan?
tak semestinya 1 office kita control suami
semua movement suami akan nampak secara semulajadi je nanti
terpulanglah pada cara masing2
apapon jangan berhenti berdoa minta keberkatan rumahtangga kita.. khan?

yiii panjang pulak haa update
ni konfem next update masa puasa nanti
ha ha




pic taken at klibf 2014 @ pwtc

alhamdulillah untuk anugerah yang tidak terhingga ini
terima kasih abang sebab sudi jadi pelindung mmy dan anak
terima kasih sebab sudi kongsi hidup dengan kami
sudi jaga mmy dan anak
sudi terima kekurangan mmy dan anak
sudi memikul tanggungjawab sebagai suami dan babah



lets throwback after our 30dayswedd!












noticed tak pic afifdani masa wedd ni boleh dibilang dengan jari?
aku tak tau dia main hilang entah ke mana
dia seronok sangat masa hari tu
ramai sedara mara datang 
dengan dia2 ntah kemana!!!!

ok tu je

jumpa lagi masa bulan puasa
silap2 lepas raya



Sunday, April 20, 2014

anugerah ALLAH








suami, terima kasih kerana menjadi pelindung saya dan anak

*pic taken exactly 7days after our wedd at masjid besi, putrajaya*
really love that pic :)




terima kasih mama dan abah




terima kasih mak




afifdani paling happy :)



apa lagi nak???


alhamdulillah :)




Friday, April 11, 2014

alhamdulillah


alhamdulillah
semua datang meraikan kami
especially family abah dan mama
officemates kami telaga biru
our bosses
kawan2 rapat
eh... semualah :)
happy dan bersyukur sangat2
majlis berjalan sangat smoothly macam yang dirancang


gambar adalah sangat banyak
ini part of je
yang dekat dvd aku belom tengok lagi







dengan abam sayam


love dis :)


we love u son :)


one of my officemate - fida :)


sempat bermonopodddd :)



staff perempuan tbsb :)



family abah :)








with mom :)


sistahood :)


beloved cuzzy - farraizyan




memang betol apa orang tua2 pernah cakap
nikmat yang ALLAH beri bila bercinta selepas bernikah
sangat besar!


semoga ALLAH memberkati perkahwinan kami
ameen



Monday, March 31, 2014

our journey...





indeed...


*credit to nurulamirah, tbsb